Partenerii Noștri

Maddalena este un nume de frunte în toată Italia și Europa în domeniul mijloacelor de contorizare a apei. Fondată în 1919, și-a evoluat constat structura de afaceri și gama de contoare, ajungând actual să producă peste trei milioane de contoare pe an.

Afacerea începe în anul 1919, atunci când un avocat din orașul Friuli, pe nume Giacinto Maddalena a început să distribuie contoare de apă în Italia pentru firma vieneză Schinzel. Așa a fost fondată Societatea Italiană „Contatori d’Acqua & C”.

Odată ce comenzile au crescut rapid ca număr și dimensiune, în 1928 Maddalena a început să dezvolte o linie de contoare cu tehnologia proprie, iar în 1932 s-a rupt de brevetul lui Schinzel. Aceasta a fost un pas crucial, datorită modificărilor radicale ale proiectării și îmbunătățirilor tehnice, contoarele Maddalena au dobândit precizia și durabilitatea pentru care continuă să fie astăzi.

La începutul anilor 1950, fiul lui Giacinto Battista, a preluat afacerea. El a fost primul care a făcut călătorii de afaceri în străinătate și a certificat produse în diferite țări, preconizând atenția asupra nevoilor piețelor externe care ar deveni un alt punct forte al companiei.

În 1982 fabrica a fost mutată din or. Udine la locația actuală din or. Povoletto, unde s-a bucurat de cele mai moderne instalații tehnologice, industriale și de fabricație. În același timp, conducerea fabricii a fost preluată de copii lui Giovanni Battista, Franco și Clara Maddalena.

În 1993, Maddalena a fost transformată în prima fabrică de contoare de apă din lume înființată ca o linie de flux cu ansamblul complet automatizat de componente finite, rezultând un contor ambalat, verificat metrologic la fiecare opt secunde.
În anul 2000, au apărut sisteme de citire a contoarelor de la distanță, iar Maddalena a jucat un rol de pioner. După experimentele inițiate cu sisteme de citire a datelor cu fir, în 1995, Maddalena a introdus primul său radio de 433MHz pentru contoarele de apă cu mai multe jeturi.

În 2006 Maddalena a adăugat contoare de energie termică la catalogul său, iar în 2009 a fost lansată linia de producere a contoarelor volumetrice.
Din 2009 până în 2012, Maddalena a continuat să investească în automatizare pentru a-și spori capacitatea de producție, mai întâi prin modernizarea tuturor băncilor de testare a contoarelor și apoi prin instalarea unei noi linii de montaj automatizate pentru contoarele rezidențiale.

În 2016, laboratorul producătorului este acreditat la standardul internațional ISO/IEC 17025.

Cea mai mare veste din ultimii ani a fost dezvoltarea contorizării inteligente. În ceea ce privește toate tehnologiile inovatoare, Maddalena a fost în prim-plan și a dezvoltat o nouă gamă de soluții radio care au câștigat premii la expoziția internațională de apă H2O și la Pollutec, expoziția internațională pentru echipamente, tehnologii și servicii de mediu.

Produsele aflate sub marca Axioma sunt contoare de căldură, apă și canalizare.

În anul 1992 Axioma a fost primul în Lituania care a dezvoltat un contor de căldură cu ultrasunete, dar nu s-a oprit acolo, până în prezent producătorul îl îmbunătățește și își oferă produsul pentru măsurări în diverse medii.

Producătorul a obținut mai mult de un brevet pentru mijloacele cu ultrasunete.

Metoda cu ultrasunete este una dintre cele mai dezvoltate metode în diverse domenii, deoarece cu ea puteți observa chiar și cele mai mici modificări ale oricărui sistem și puteți răspunde imediat la acesta. Din acest motiv, compania Axioma acordă o mare atenție dezvoltării sistemelor de ultrasunete și investește constant în cercetarea științifică în acest domeniu. Acest fapt permite progresivitatea și precizia contoarelor produse.

În prezent, compania oferă mijloace de măsurare exclusiv avansate pentru contorizarea diferitor medii, bazate pe diferite principii de funcționare: calculatoare pentru contoarele de energie termică, contoare de energie pentru încălzire și răcire cu ultrasunete, senzori cu flux ultrasonic și electromagnetic, contoare electronice de apă caldă și rece, și contoare de apă. Dispozitivele Axioma pot fi configurate și adaptate în funcție de nevoile clientului.

Mijloacele de măsurare produse de Axioma pot fi conectate la diverse tipuri de sisteme. De asemenea, proiectarea acestora, permite utilizarea lor pentru monitorizarea clădirilor industriale, comerciale și rezidențiale.

Compania Laiola a fost fondată în anul 1998 și este specializată în comercializarea, distribuirea, montarea și deservirea unei game complete de echipamente și utilaje pentru: instalații termice, sisteme de climatizare și ventilare, filtrarea și tratarea apei, energiile regenerabile (panouri solare și cazane pe lemne, pompe de căldură), automatizări, stații de epurare biologice, construcții apeducte și canalizări.

Compania Laiola este distribuitor autorizat pentru următoarele mărci internaționale:

 • BUDERUS: brandul care oferă o varietate de cazane pe gaz sau combustibil solid, boilere, sisteme integrate de încălzire și surse de energie regenerabilă.
 • DAIKIN: un adevărat profesionist în sistemele de condiționare a aerului.
 • BWT: cel mai eficientizat echipament de tratare și filtrare a apei.
 • OMNIGENA: soluția perfectă pentru alegerea pompelor submersibile, hidrofoare , pompe de drenaj sau canalizare.
 • IMAS RADIATORS: producător specializat în radiatoare din oțel și uscătoare de baie.
 • PIETRO FIORENTINI: regulatoare de presiune a gazului de înaltă calitate.
 • HANSA CLIMA: centrale de tratare a aerului.
 • ALPI: tubulaturi izolate pentru ventilație și accesorii.
 • HELIOS: sisteme de ventilare și accesorii.

Datorită abordării ce se bazează pe responsabilitate față de clienți și conștiinței față de importanța calității produselor oferite, Laiola reușește să satisfacă cele mai exigente cerințe și totodată este etalonul de stabilizare a unei concurențe loiale pe piața internă de domeniu. În anul 2015 compania LAIOLA a obținut Certificate de Management și Calitate ISO 9001:2008, ISO 14001:2005, ISO 14001:2004.

În cadrul companiei își desfășoară activitatea 54 de angajați. Sunt o echipă de specialiști cu studii superioare specializate, o echipă tânără, ambițioasă și profesională. Împreună creează idei, care mai apoi sunt transformate în confortul de zi cu zi a clienților săi.

 • Valorile companiei Laiola sunt ghidate de:
  Profesionalism- o atitudine responsabilă, eficientă şi construită pe dezideratul încrederii față de toți clienții şi colaboratorii companiei.
 • Atenția pentru client – găsirea celor mai bune soluții pentru nevoile clienților săi. Consiliere de calitate adresată oricărui client care dorește să beneficieze de echipamentele, serviciile şi de soluțiile sale.
 • Eficiență – promovarea unei atitudini corecte față de clienții Laiola, fiindu-le oferite informații relevante care să ajute în luarea deciziilor şi fiindu-le respectate timpul şi preferințele personale.
 • Pro-activitate – abilitatea de a aprecia oportunitățile de piață şi aplicarea soluțiilor eficiente pe fiecare canal de distribuție. Atmosfera caldă, familiară, de „acasă”, pe care toți angajații Laiola o inspiră clienților săi.
 • Spirit de echipă – succesul Laiola este rezultatul implicării tuturor membrilor companiei. Doar prin coeziune autentică, prin promovarea şi încurajarea dezvoltării competențelor personale relevante pentru binele tuturor, compania Laiola reușește să dobândească o poziție stabilă şi respectată.

Experiența acumulată pe parcursul anilor și a sute de proiecte, permite echipei tinere de specialiști Laiola să ofere soluții eficiente și calitative în cadrul companiei, care este deja recunoscută în domeniu.

Înființată în 1979, Hydrotech Environmental reprezintă un grup de companii grecești specializate în domeniul protecției mediului și îndeosebi în studiul, proiectarea, construcția și exploatarea stațiilor de epurare a apelor menajere și a stațiilor de epurare industriale.

Grupul companiei este format din două companii private aparținând lui George și Andreas Ganatsio: Hydrotech S.A., precum și Hydrotech Environmental A. Ganatsios & Co E.E.

Fondatorul companiilor este Dr. George Ganatsios, inginer chimist, cu o experiență de cel puțin 40 ani în domeniul protecției mediului.

Începând cu anul 2007 Hydrotech Environmental a implementat metoda Ydro Process®, în diferite unități de tratare a apelor uzate și prin modificarea parametrilor a inventat o metodă de pionierat și unică de eliminare a nămolului, realizând simultan optimizarea instalației și reducerea costurilor.

Hydrotech Environmental a intrat în diferite cooperări strategice, oferind soluții în acest domeniu.

Hydrotech Environmental pune în aplicare metoda Ydro Process®, oferind soluții de mediu eficiente la nivel mondial și obținerea de optimizări, diverse beneficii pentru exploatarea stațiilor de tratarea apelor uzate și chiar eliminarea excesului de nămol.

Hydrotech Environmental produce o selecție vastă de produse microbiene, seria Ydro, conform apelor uzate tratate. Instalațiile de ape uzate industriale, prelucrarea deșeurilor și conductele septice, instalațiile de ape uzate industriale, prelucrarea deșeurilor agricole și orice fel de aplicare a controlului mirosului intră în sfera de aplicare a companiei noastre.